Start » Konsthallen

Konsthallen

Konsthallen byter utställning månadsvis

Konsthallen på Sundsbergs Gård är öppen året runt från onsdag till söndag. Öppettiderna är 11.00 – 16.00. Lokalen var från början en ladugård men renoveringar har gjort lokalen ljus och rymlig. Varje månad har konsthallen en ny utställning för visning, vilket gör att det alltid är aktuellt att besöka Sundsbergs Gårds konsthall.

Fram till Lucia 2015 visar konsthallen hantverksutställningen ”Det lackar mot jul”. Om du blir alldeles till dig av utställningen finns kaffe, läsk och hembakade kaffebröd nära till hands. Det är en mycket trevlig utställning som skapar den sanna julkänslan om den inte redan infunnit sig.

Sundsbergs Gård är en mycket vacker plats och en utmärkt plats för att utforska konst och äta gott hembakat. Att gården är ett kulturarv gör besöket ännu mer intressant. Konsthallen återfinns som bekant i gårdens gamla ladugård, även om man inte kan tro det när man står och kollar på vackra utställningar därinne.

Konsthallen ställer inte endast ut konst utan visar även utställningar av olika slag, vilket utställningen ”Det lackar mot jul” är ett utmärkt bevis på. Värmland och Sunne har mycket allmoge-kultur att erbjuda, något som kanske inte hör till vanligheterna längre, och är därför ett uppfriskande alternativ på kulturkartan. När du känner dig klar med utställningen har gården mycket annat att erbjuda och det finns något för alla att uppskatta.

Gården är som vackrast att besöka under sommarmånaderna, men även vid juletid. Sundsbergs Gård är dock alltid väl värt ett besök, oavsett årstid och väderlek. Men känslan förhöjs ytterligare av sommarvärmen eller julkänslan. Om du bestämmer dig för att besöka konsthallen på Sundsbergs Gård behöver du veta adressen – adressen till Sundsbergs Gård är Ekebyvägen, 686 35 Sunne. Det återstår att se vilka utställningar som kommer visas framöver. Säkert är dock att ansvariga arbetar frenetiskt för att skapa något som lockar besökare från Sveriges alla hörn.

Konsthallen